Thursday, June 30, 2011

THINGS I WANNA DO BEFORE GETTING MARRIED

As salam peeps!

Woah,tajuk entry tak boleh blah dowh!HAHA..actually saya kekeringan idea nak update blog..lepas baca blog kawan saya, Jatt yang bahagia bergelar isteri ni..macam best pulak idea nak tulis pasal ni..*ceh,cakap je la engkau gatal nak kahwin..;p

Okay.okay..let's start..=.=

1. Nak belajar dan berubah menjadi muslimah yang baik..bila dah menjadi muslimah yang baik, ada ilmu agama yang bagus, barulah boleh menjadi seorang isteri dan ibu yang baik..aman rumahtangga..;)

2.Nak senangkan mak ayah..nak jugak bagi mak ayah merasa duit saya..selama ni mereka banyak habiskan untuk saya so tak salah sebelum saya jadi milik encik suami, saya senangkan mereka dulu..

3.Nak belajar memasak..bila dah kahwin nanti, takkan hari-hari nak ajak encik suami makan dekat kedai..orang cakap nak pikat encik suami kenalah melalui perutnya,tak gitu? plus buatnya bakal mak mertua kita tu ketua tukang masak, tak ke haru nanti kalau dia tahu bakal menantu dia tak pandai memasak..jatuhlah saham derr..;p

4.Nak pergi umrah..dekat sana boleh doakan yang baik2 untuk masa depan yang bakal kita lalui dengan encik suami..

5.Nak pergi melancong dengan girlfriends..bila dah kahwin nanti, confirm jarang ada peluang nak pergi melancong dengan diaorang..takkan nak tinggal encik suami seorang2 kan..nanti kita balik dari melancong, tengok2 dia dah ada 'peneman'..tak ke haru??aishh..

Err..yang ke 6 dan seterusnya akan difikirkan lagi..haha okaylah..rasanya cukuplah lima perkara ni dulu..nanti kalau banyak2, tak terbuat pulak kan..teehee ;p

Oh, saya nak tidur dulu..pukul 5.00 nanti nak bangun sahur..maklumlah Ramadhan bakal menjelma, puasa yang dulu belum habis diganti lagi..*iskhz.iskhz.iskhz =.="

Good night peeps!



BISIK BISIK: Entry ni sekadar suka-suka..:D

12 comments:

jeBateja said...

jom gi umrah bulan ogos ni....ahakz...

tieykah said...

nak jadi isteri solehah

amin:)

hunny bunny said...

jom g jenjalan beramai2... sebelum semua melangkah ke alam perkahwinan... weeeeeeee =)

EZAN IDMA said...

aminn :) kite pon nak blja mask taknk buat lempeng cm hr tu -_-

Shurazirah Sukhur said...

jeBateja: ala,takda bajet lagi la nak pergi...huhu

Shurazirah Sukhur said...

tieykah: ya,me too..insyaallah,aminn..:D

Shurazirah Sukhur said...

farah: jom3..bila?:)

Shurazirah Sukhur said...

ezan: okla tu, awak tahu buat lempeng..daripada saya ni..heee =.="

NaimJamaluddin said...

nt melancong dgn encik suami pn bleh...haha

Shurazirah Sukhur said...

naim: haha tu confirm tiap2 tahun..;p

Shawn Razaleigh said...

ahh gua nak carik bini mcm lu.hahaha

Shurazirah Sukhur said...

Shawn Razaleigh: hahaha :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...